Voiko skeittaamaan opetella vielä aikuisena?

syys 7, 2023 | skeittaus, skeittikoulu

Onko skeittauksessa ikärajaa?

Rullalautailu on aina ollut houkutteleva laji kaikenikäisille, mutta monet ihmiset luulevat virheellisesti, että se on vain nuorten harrastus. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta! Riippumatta siitä, kuinka vanha olet, voit oppia rullalautailemaan ja pääset nauttimaan onnistumisen elämyksistä skeittilaudan päällä.

Skeittauksen hyödyt aikuisille

Rullalautailussa on lukuisia fyysisiä ja henkisiä etuja aikuisille. Tässä muutamia hyötyjä:

1. Fyysinen kunto

Skeittaus on loistava tapa pysyä aktiivisena ja pitää hauskaa samanaikaisesti. Se tarjoaa monipuolista liikuntaa, parantaa tasapainoa ja koordinaatiota sekä auttaa ylläpitämään hyvää fyysistä kuntoa. 

2. Stressinlievitys

Skeittaus on erinomainen tapa lievittää stressiä ja rentoutua. Rullalautaillessa voit keskittyä hetkeen, unohtaa arjen huolenaiheet ja keskittyä temppujen harjoittelemiseen. Lisäksi adrenaliinin nousu temppujen aikana vapauttaa mielihyvähormoneja, jotka auttavat lievittämään stressiä ja parantamaan mielialaa.

3. Yhteisöllisyys

Rullalautailu voi avata oven uusiin ystävyyssuhteisiin. Voit liittyä paikalliseen rullalautailuyhteisöön ja jakaa intohimosi samanhenkisten ihmisten kanssa.

4. Itsensä voittaminen

Skeittaus tarjoaa mahdollisuuden ylittää omat rajat ja voittaa haasteita. Onnistumiset laudan päällä tuovat paljon tyydytystä ja itseluottamusta.

Aloita hitaasti ja turvallisesti

Aloita perusteista ja kehitä taitojasi vähitellen kokemuksen karttuessa. Muista aina harjoitella temppuja omissa rajoissa. Tärkeintä on pitää hauskaa!

Kannattaako skeittauksessa käyttää suojia?

Kyllä! Älä unohda käyttää suojia, etenkin kypärää, jos olet aloittelija. Kypärä suojaa päätäsi kaatumisten varalta ja antaa sinulle luottamusta kokeilla uusia temppuja. Kun taitosi karttuvat, voit harkita suojien vähentämistä, mutta turvallisuus on aina etusijalla.

Oheisella Skeittipuisto Suomessa -sarjan jaksolla myös vanhemman liiton skeittaajia (yli 40 vuotiata) tositoimissa Lappeenrannan skeittipuistoissa. Katso videolta, miten skeittaus sujuu vanhemmallakin iällä.

 

0 kommenttia

Katso lisää blogipostauksia

Mikä on Suomen paras skeittipuisto?

Mikä on Suomen paras skeittipuisto?

Suomen paras skeittipuisto on haastava valinta, sillä se riippuu suurelta osin kunkin skeittaajan henkilökohtaisista mieltymyksistä. Skeittaajat etsivät yleisesti paikkoja, jotka vastaavat heidän taitotasoaan, mahdollistavat monipuolisten temppujen harjoittelun ja...

Miten tehdään cancel flip | Skeittikoulu

Miten tehdään cancel flip | Skeittikoulu

Skeittikoulussa Robin Ruohonen (Bobatin) käy monipuolisesti läpi miten tehdään cancel flip. Videolla annetaan vinkit temppuun ja käydään läpi yleisimmät ongelmat tempussa. Lopuksi Mevert Ja Tuomas Poutamaa (poutanaama) ottaa kilpailun kumpi oppii ensin cancel flipin....

SKATE SM PARK kisojen parhaat palat | Kontulan kelkkapuisto

SKATE SM PARK kisojen parhaat palat | Kontulan kelkkapuisto

Skeittauksen Parkin SM-kilpailut käytiin CUP muotoisesti ja tässä epävirallinen kooste Helsingin Kontulan skeittipuiston osa-kilpailun miesten avoimesta sarjasta. Huom. videolla vain kisojen TOP 6 vetäjien suorituksia sekalaisessa järjestyksessä. Kontulan...