Kuinka oppia skeittaamaan? Nyt opit 5 temppua skeittilaudalla

elo 30, 2023

Skeittaus eli rullalautailu on yksi haastavimmista lajeista opetella, ja uusien temppujen harjoittelu vaatii paljon kärsivällisyyttä. Toisaalta skeittaus tarjoaa uskomattoman palkitsevia hetkiä. Paras fiilis syntyy usein, kun harjoittelee pitkään tiettyä temppua ja lopulta oppii sen. Tässä oppaassa käymme läpi 5 skeittitemppua, jotka aloittelijan kannattaa harjoitella. Opetusvideoihin on koottu parhaat vinkit temppujen harjoitteluun.

1. Ollie eli hyppy skeittilaudalla

Ollien harjoittelu kannattaa aloittaa heti, kun skeittilaudalla liikkuminen tuntuu luontevalta. Ollie on perustemppu, joka toimii pohjana lähes kaikille muille tempuille, joten sen harjoittelu on erittäin hyödyllistä. Hyvien perustaitojen vahvistaminen auttaa sinua kehittymään taitavaksi skeittaajaksi ja nauttimaan skeittauksesta täysillä.

Miten tehdään ollie?

 1. Aloita ponnistamalla polvet koukussa ja paino keskitettynä rullalaudan päälle.
 2. Potkaise eli poppaa rullalaudan taili alas takajalallasi.
 3. Kun rullalauta alkaa nousta, liu’uta etujalka eteenpäin kohti rullalaudan nosea. (Katso videolta tarkemmin takajalan ja etujalan ajoitus)
 4. Kun rullalauta saavuttaa huippukorkeutensa, tasoita lautasi painamalla etujalkaa hieman alas samalle tasolle kuin takajalkasi.
 5. Laskeudu molemmilla jaloilla rullalaudalle ja taivuta polvia iskun vaimentamiseksi.

Vinkkejä ollien harjoitteluun

 1. Jos takajalan ja etujalan liikkeet tuntuvat vaikeilta, kokeile harjoitella niitä erikseen videossa näytetyllä tavalla.
 2. Muista pitää hartiat samansuuntaisina maan pinnan kanssa koko prosessin ajan.
 3. Kokeile harjoitella ollieta aluksi pehmeällä alustalla. Silloin lauta pysyy paikallaan ja oppiminen on helpompaa kun kaatuminen ei satu.
 4. Pidä painosi keskellä rullalaudan päällä.
 5. Kuvaa ollie yrityksesi ja vertaa niitä videolla esitettyyn ollieen. Tällä tavoin on helpompi nähdä, mitä teet väärin.
 6. Aluksi ollien tekeminen voi tuntua haastavalta, mutta kuka tahansa voi oppia sen. Muista, että harjoittelu tekee mestarin. Älä lannistu, vaikka ollie ei onnistuisikaan heti. On täysin normaalia, että ollien oppimiseen voi mennä useita satoja yrityksiä.

 

2. Shuvit ja Pop shove-it

Shuvit on yksi helpoimmista tempuista harjoitella ja oppia skeittilaudalla. Siinä lauta käännetään 180 astetta takajalan avulla. Pop shove-it on muuten sama temppu, mutta lauta ns. popataan ilmaan painamalla laudan taili nopeasti maahan. Oheisella videolla käydään tarkemmin läpi temppujen tekniikka ja vinkit harjoitteluun.

3. Kickflip

Kickflip eli laudan kääntäminen ilmassa nimensä mukaisesti etujalalla potkaisten, on yksi perustempuista ja samalla yksi yleisimmistä tempuista. Kickflipin oppiminen helpottaa monen muun tempun opettelua, joten on suositeltavaa harjoitella se perusteellisesti.

4. Fiftari eli 50-50

Fiftari eli molempien trukkien varassa liukuminen penkin reunan tai putken päällä.  

5. Boardslide

Boardslide on temppu, jossa liu’utaan laudalla reilin päällä niin, että reili sijaitsee laudan trukkien välissä.

Harjoittelun tärkeys

Skeittaamisen oppiminen vaatii kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä. Harjoittele säännöllisesti ja ota pieniä edistysaskelia kerrallaan. Älä pelkää epäonnistumista, sillä se kuuluu oppimisprosessiin. Videoiden tallentaminen harjoituksistasi auttaa sinua näkemään edistymisesi ja korjaamaan virheet. Videoita omista yrityksistä kannattaa verrata opetusvideoilla esitettyyn.

Haluatko oppia lisää temppuja?

Mikäli sinulla on jo hallussa kaikki yllä mainitut temput tai haluat oppia vaativampia temppuja. Katso skeittikoulun opetusvideot Youtuben soittolistalta

0 kommenttia

Katso lisää blogipostauksia

Mikä on Suomen paras skeittipuisto?

Mikä on Suomen paras skeittipuisto?

Suomen paras skeittipuisto on haastava valinta, sillä se riippuu suurelta osin kunkin skeittaajan henkilökohtaisista mieltymyksistä. Skeittaajat etsivät yleisesti paikkoja, jotka vastaavat heidän taitotasoaan, mahdollistavat monipuolisten temppujen harjoittelun ja...

Voiko skeittaamaan opetella vielä aikuisena?

Voiko skeittaamaan opetella vielä aikuisena?

Onko skeittauksessa ikärajaa? Rullalautailu on aina ollut houkutteleva laji kaikenikäisille, mutta monet ihmiset luulevat virheellisesti, että se on vain nuorten harrastus. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta! Riippumatta siitä, kuinka vanha olet, voit oppia...

Miten tehdään cancel flip | Skeittikoulu

Miten tehdään cancel flip | Skeittikoulu

Skeittikoulussa Robin Ruohonen (Bobatin) käy monipuolisesti läpi miten tehdään cancel flip. Videolla annetaan vinkit temppuun ja käydään läpi yleisimmät ongelmat tempussa. Lopuksi Mevert Ja Tuomas Poutamaa (poutanaama) ottaa kilpailun kumpi oppii ensin cancel flipin....

SKATE SM PARK kisojen parhaat palat | Kontulan kelkkapuisto

SKATE SM PARK kisojen parhaat palat | Kontulan kelkkapuisto

Skeittauksen Parkin SM-kilpailut käytiin CUP muotoisesti ja tässä epävirallinen kooste Helsingin Kontulan skeittipuiston osa-kilpailun miesten avoimesta sarjasta. Huom. videolla vain kisojen TOP 6 vetäjien suorituksia sekalaisessa järjestyksessä. Kontulan...